Jeg vil gerne ”spærre” mit cpr. nummer

Hos Nemcpr er vi af den klare holdning at det nuværende sygesikringkort er udemærket til formålet, men det duer ikke rigtigt til at foretage identifikation med. Vi ser ingen grund til at samfundet skulle ofre en dyr og unødvendig proces hvor der skulle indføres et sikkert "borgerkort". Vi kan simpelthen ikke se formålet med at udskifte det ene kort med det andet for derved at fratage borgerne mulighed for at definere deres eget sikkerhedsniveau - Samfundet kan ikke klare denne opgave alene, det kræver også at hver enkelt borger inddrages med de fordele og ulemper der følger med.

Der skal være mulighed for at ”spærre” sit cpr. nummer – Det har man hørt ofte i debatten. Ingen ønsker sådan et register og det har også en lidt negativ klang med en spærring.

Man arbejder også med udskiftning af cpr. nummer, men det har jo ingen præventiv virkning og dermed er tiltaget at betragte som ren ”brandslukning”. 

Nemcpr arbejder med et højt sikkerhedsniveau for cpr. numre og det er rent faktisk det der er behov for, og ikke en spærring eller et nyt cpr. nummer.

Nemcpr er super enkelt og det virker både præventivt og som ”brandslukning”.

Som ”brandslukning når en identitetstyv har fået magten over et cpr. nummer som ikke var beskyttet og præventivt, idet registrerede cpr. numre er beskyttet mod misbrug.